Geschreven reacties

Katie Zaniboni (moeder van Skotia, 2 jaar): "Mijn man en ik hadden wel eens van die filmpjes gezien op YouTube van peuters die boven kwamen drijven nadat ze in het zwembad waren gegooid. Echter, pas toen we een soortgelijk filmpje van een kindje dat we zelf kenden zagen, besloten wij om ook ons eigen 27 maanden oude dochtertje Skotia te leren drijven. Ik kom uit Massachusetts in de Verenigde Staten en ben opgegroeid met veel water om mij heen. Ik leerde al op jonge leeftijd zwemmen en zeilde toen ik 7 jaar was. Als ik rondkijk in onze buurt in Amsterdam realiseer ik mij dat we omgeven zijn met water, nog meer dan toen ik een kind was, en dat het risico te verdrinken groter is dan ik wil geloven. Daarom besloten we om Skotia op te geven voor de Swim4Survival cursus van Kara Bos in Amsterdam. De cursus bestaat uit intensieve privé lessen van 10 minuten, maandag t/m vrijdag, in 4 opeenvolgende weken. Alhoewel dit een behoorlijke tijdsinspanning vergt, waren wij blij verrast dat Skotia in staat bleek om de instructies op te volgen, vertrouwen kreeg in haar kunnen  en elke ochtend weer stond te trappelen om het water in springen om haar nieuwe vaardigheden te oefenen met Kara. Niet alleen heeft ze nu de vaardigheden ontwikkeld om zichzelf drijvende te houden tot ze gered wordt, ook heeft ze nu ontzag voor het water en heeft ze geleerd ervan te genieten wat een goed uitgangspunt is voor zwemlessen op latere leeftijd. We kijken er naar uit om in de weekenden met Skotia in het zwembad verder te oefenen en haar zelfvertrouwen en enthousiasme verder te ontwikkelen.

"Tanja Sima (moeder van Andrew, 2 jaar): "It was a wonderful experience working with Kara in the Safe Start Program (survival swimming). She has such a warm, happy personality that both children and adults are drawn too. Andrew enjoyed swimming but didn't want to go to his swim lessons. He cried going in the pool and all through his lesson. Then he met Kara and his swim world change. He was excited about his swim lessons and his crying stopped completely! Thank you Kara for making a difference. The Safe Start Program (survival swimming) is a must. It is a life saving skill that is needed. We had an older son, Aaron who drowned in our family pool when he was 18 months old. We had a private swim instructor that we hoped would ultimately teach him to swim, but we saw it wasn't really what we wanted and stopped. We procrastinated finding what we wanted. Aaron would wear the arm floats and felt safe, but he did not possess the skill or capability to save himself. At 14 months (we started a couple of weeks before), Andrew had the skill and capability to save himself. I only wish I had taken Aaron."

Jenifer Kelley (moeder van Zara, bijna 2 jaar oud): “SWIM4SURVIVAL is GEWELDIG!! Ik beveel graag Kara Bos en haar overlevingszwemlessen voor baby’s en peuters van harte aan. Mijn dochter van 21 maanden heeft heel veel geleerd tijdens Kara's lessen en ze is er erg trots op dat ze nu in het water naar haar rug kan draaien en dan kan blijven drijven. Toen ze 4 weken geleden begon voelde ze zich wel op haar gemak in het water maar ze had geen zwemlessen meer gehad sinds ze een half jaar was (en dat was toen slechts door mij waarbij ik haar van de ene naar de andere kant van het zwembad trok). Het was behoorlijk intens en we kregen de eerste paar dagen ook best wel wat bezorgde blikken van omstaanders (wees gewaarschuwd: de kinderen zullen zeker gaan huilen!) maar nu krijgen we bewonderenswaardige blikken van mensen die verrast zijn door wat deze kinderen kunnen! Complimenten voor Kara die hier als een ware pionier op deze manier lesgeeft. Je zult geen spijt krijgen van de tijd en het geld wat je hierin steekt wanneer je je kind aanmeldt voor deze cursus.

Alasdair Adie (vader van Eve, 3 jaar oud): “Deze cursus overtrof absoluut onze verwachtingen. Niet alleen was het fantastisch om het overlevingszwemmen onder de knie te krijgen, het was ook ontzettend goed voor Eve’s zelfvertrouwen in het water. Kara was een fantastische coach en ze schepte een uitzonderlijk goede band met Eve. Haar lieve, leuke maar tegelijkertijd vastberaden aanpak was perfect voor het creëren van vertrouwen en Kara was gedurende de cursus erg gevoelig voor mogelijke angsten of bezorgdheden. Ik merkte dat dit ook voor andere kinderen gold die voor of na ons les kregen, niet alleen voor Eve. De cursus is het geld absoluut waard en wij zouden het aan iedereen aanraden.