Hoe worden de lessen gegeven?

Lesopzet:

De lessen worden één op één gegeven en duren ca. 30 minuten (15 minuten zwemmen, 15 minuten pauze, 15 minuten zwemmen). Een standaard cursus duurt 2 weken waarbij 5 dagen in de week, 10 dagen. Elke les bouwt voort op de vorige zodat er dagelijks zichtbaar resultaat is. Een les duurt 'slechts' 15 minuten omdat deze voor baby's en peuters erg vermoeiend is en het zorgt ook voor de veiligheid van het kindje. 

Rol van de ouders:

Normaal gesproken blijven de ouders tijdens de les aan de kant. Je mag als ouder eventueel de eerste paar lessen mee het water in wanneer je kind verlatingsangst verschijnselen vertoont dan wel bang is voor vreemden. Ik probeer zo snel mogelijk een vertrouwensband met je kind te creëren waarna je kind zich-/haarzelf zal gaan vertrouwen in het water! Wanneer je kind niet gewend is om in het water te zijn kunnen een paar lessen 'babyzwemmen' de moeite waard zijn. 

Hoe geef ik een kind die niet kan praten les:

Zwemmen en drijven zijn motorische vaardigheden die door herhaaldelijk oefenen en licht verbale aanmoediging geleerd kunnen worden. Ik laat je kind zien wat hij/zij moet doen en na een aantal lessen zal je kind de noodzakelijke overlevingsvaardigheden beheersen. Maak je geen zorgen, ik zal je kind niet meteen in het water gooien! Ik zal een variëteit aan manieren gebruiken die de beste ideeën van zwemscholen en baby/peuter programma's combineert. Het is belangrijk om te weten dat de meeste baby's tijdens de eerste lesweek (of lesweken) zullen huilen. Water kan vreemd en onbekend zijn, het gezicht in het water doen ook. Hieraan moet je kind wennen! Ik ga voorzichtig en behoedzaam met je kind om en pas het tempo van de les aan aan het kind. Zoals eerder gezegd, elk kind leert op zijn/haar eigen manier. Mijn doel is het leren leuk te maken zodat je kind graag in het water zal zijn! 

Kom maar kijken naar een les voordat het cursus begint, dan weet je zeker of je het wil voor jezelf en jouw kindje! Neem maar contact op met ons om het te regelen.